OPF Filter verwijdering


Door steeds strenger wordende milieueisen moeten steeds meer moderne auto’s eraan geloven. De roetfilter wordt langzamerhand een veelvoorkomend onderdeel bij veel autofabrikanten. Waar voorheen enkel de dieselmotoren werden uitgerust met een roetfilter worden tegenwoordig ook de benzinemotoren voorzien van een filter. Deze filter, ook wel OPF of GPF filter genoemd.

Wat is een GPF of OPF filter

Een roetfilter bevind zich in de uitlaatpijp en bestaat uit een keramisch omhulsel. Deze roetfilter of GPF/OPF filter bestaat uit kleine kanaaltjes die bestaan uit een materiaal waar gassen wel doorheen kunnen, maar roetdeeltjes niet. Deze kanalen zijn om en om afgesloten. Hierdoor doorlopen de uitlaatgassen alle kanalen voordat het de uitlaat uit kan komen. Hierbij blijven de roetdeeltjes hangen. Om ophoping te voorkomen worden deze roetdeeltjes periodiek verbrand. Dit gebeurt door extra brandstof in te spuiten waardoor de temperatuur in de filter stijgt. Hierdoor verbanden de roetdeeltjes en kan de filter weer enkele dagen vooruit. Dit heet het regenereren van de roetfilter. Wordt de GPF filter of OPF filter verwijderd? Dan vinden al deze stappen niet plaats.

 

Voordelen GPF of OPF filter verwijderen

Een GPF of OPF filter verwijderen elimineert de stappen die een roetfilter doorloopt en kent daardoor meerdere voordelen. Ten eerste zullen de roetdeeltjes tijdens de regeneratie van de roetfilter niet meer verbrand worden, er is immers geen roetfilter meer. Dit voorkomt dat de roetfilter onherstelbaar verstopt raakt en schade kan aanrichten. Hier kunnen dure reparaties uit voortkomen. Daarnaast zorgt het verwijderen van de GPF of OPF filter ervoor dat er minder brandstof verbruikt wordt. Dit komt doordat de roetfilter niet meer geregenereerd hoeft te worden waarvoor extra brandstof vereist is. Ook zal er meer vrije ruimte in de uitlaat zijn voor de uitlaatgassen om te bewegen, waardoor de motor efficiënter te werk kan gaan. Ook zorgt het verwijderen van de roetfilter voor een verhoging van het motorvermogen. En verbetering in geluid en beleving.

 

Software aanpassing noodzakelijk

Na het verwijderen van het OPF of DPF filter is het noodzakelijk om deze uit te programmeren in de software. Ben je opzoek naar meer power en wil je de OPF/GPF delete optimaal benutten? Maak dan gebruik van onze chiptuning service. We kunnen, als we toch in de software bezig zijn, gelijk jouw auto voorzien van een stage 1 of 2 tune! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkeheden.

 

Alle voordelen op een rijtje:

  • Verbeterd het geluid van jouw auto
  • Voorkom dure reparaties
  • Minder brandstofverbruik
  • Beter voor het motorvermogen (helemaal i.c.m onze stage 1 of 2 tuning)

 

Dáárom Autoservice
hopman


U bespaart tijd

Wij doen uw onderhoud
én reparaties

Alles gaat via persoonlijk contact

Dit zeggen onze klanten over ons

 
Chat Icon Instagram Chat Icon Whatsapp