Motor revisie


Revisie van jouw motor zorgt ervoor dat jouw motorblok weer zo goed als nieuw is. Alle onderdelen met slijtage worden vervangen zodat de motor er weer vele kilometers tegen aan kan. Je bespaart veel geld door jouw motorblok te reviseren in plaats van te vervangen.

Hoe wij een auto motor reviseren

Wij kunnen jouw automotor reviseren zodat deze weer in nieuwstaat verkeerd. Om jouw motor te kunnen reviseren wordt de motor eerst geïnspecteerd. Wij starten met het volledig demonteren van alle motordelen. Vervolgens worden alle delen grondig gereinigd. Hiervoor wordt onder andere een industriële wasmachine ingezet. Vervolgens worden de onderdelen nagekeken. Hierna zal het motor reviseren beginnen. Alle onderdelen die zijn versleten worden vervangen door nieuwe onderdelen.

Wij gebruiken originele motoronderdelen van de fabrikant voor de revisie van jouw motor.  De hoofdcomponenten, zoals het motorblok, cilinderkop, drijfstangen en de krukas worden machinaal gereviseerd. Alle onderdelen worden gecontroleerd en de motor wordt weer in elkaar gezet. Vervolgens wordt de gehele motor getest.  Zo bent je er zeker van dat je auto/motor weer naar behoren functioneert!

 

Waarom een motor reviseren?

Motorschade

Een motor revisie wordt vaak uitgevoerd bij schade aan de motor door een defect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gebroken distributieketting of een defecte klep of zuiger. Bij dit soort schades wordt eerst de motor gedemonteerd om de schade in kaart te brengen. Vervolgens wordt er gekeken welke delen vervangen moeten worden en welke delen nog te gebruiken zijn of gereviseerd moeten worden.

Olieverbruik

Niet alleen worden motoren gereviseerd bij schade aan de motor maar ook bij overmatige slijtage. Een goede indicatie hiervan is vaak het olieverbruik. Wanneer een motor een verhoogd olieverbruik heeft zal deze steeds slechter functioneren en uiteindelijk uitvallen. Hierdoor is het belangrijk dat wanneer de motor een verhoogd olieverbruik heeft hier zo snel mogelijk naar te laten kijken om meer schade en slijtage te voorkomen.

Motortuning

Ook worden er bij ons motoren gereviseerd en opnieuw opgebouwd met versterkte componenten voor verhoogde prestaties. Denk hierbij aan het opbouwen van racemotoren of motoren die aanzienlijk meer vermogen moeten draaien ten opzichte van fabrieksspecificaties. Hierbij wordt de complete motor gedemonteerd en opgebouwd met de best mogelijke producten om tot het beste eindresultaat te komen. Hierbij streven wij naar betrouwbaarheid en kwaliteit om tot het beste eindresultaat te komen.

Motor Revisie Kosten

Wat kost het om een motor te reviseren? Een totale motor revisie is goedkoper dan een geheel nieuwe motor. Bij motor revisie wordt namelijk jouw eigen motor weer als nieuw gemaakt. Allereerst moeten wij een goede diagnose uitvoeren van wat jouw motorblok voor problemen heeft. Vervolgens weten wij wat er aan de motor vervangen moet worden, en wat er allemaal gereviseerd kan worden. Alle onderdelen in de motor worden goed nagekeken en welke nodig worden vervangen. Zodat na de revisie alles weer functioneert zoals nieuw.

De kosten van de motor revisie hangen dan ook grotendeels af van hoeveel onderdelen er in de motor moeten worden vervangen. Deze onderdelen zullen nieuw gekocht worden en dat brengt de grootste kosten met zich mee. Als er weinig vervangen moet worden aan jouw motor, zijn de kosten simpelweg lager. Daarnaast zijn de onderdelen van bijvoorbeeld een BMW duurder dan die van een Volkswagen. Voor een concrete indicatie van de kosten wat voor jou een motor revisie gaat kosten, vragen wij je daarom toch om contact op te nemen. Wij kunnen je snel en vakkundig te woord staan.

Ook op motor revisie krijgt u garantie! Deze varieert tussen de 3 en 12 maanden.

Dáárom Autoservice
hopman


U bespaart tijd

Wij doen uw onderhoud
én reparaties

Alles gaat via persoonlijk contact

Dit zeggen onze klanten over ons

 
Chat Icon Instagram Chat Icon Whatsapp