Custom Uitlaatsysteem


Op zoek naar een custom uitlaatsysteem met/of downpipe? Wij helpen je graag verder. We maken alleen gebruik van hoogwaardig RVS en alle uitlaten worden TIG gelast. Alles is mogelijk en naar wens te maken. Van een systeem met kleppendemper(s), zodat het geluid wisselbaar is net als met onze uitlaatkleppen tot een systeem met een ‘vast’ geluid.  Van een enkel naar dubbelsysteem? Geen probleem! Laat het ons weten en het komt voor elkaar.

Wat is er allemaal mogelijk?

Bij een custom build uitlaatsysteem is niks te gek of onmogelijk. Een uitlaat begint vanaf de turbo flens (bij turbo charged motoren). Het eerste stuk heet de downpipe, hier zit de katalysator in verwerkt (filtert de uitlaatgassen). De rest van de uitlaat naar achter is voorzien van demping om het geluid te minimaliseren. In de autowereld praten we over een catback systeem als alles tot aan achter wordt vervangen vanaf de katalysator (downpipe met katalystor) vandaar een ‘CatBack’ systeem. Bij ons is het mogelijk om beiden te vervangen voor een custom made variant. Dus zowel de downpipe als een catback systeem. Lees hieronder per type wat er mogelijk is en waarom er bijvoorbeeld gekozen wordt om dit te vervangen/verbeteren. Wij maken alles van hoogwaardige kwaliteit rvs (304 en hoger) Alles wordt tig gelast en komt met garantie. 

 

Custom made downpipe

Het eerste stuk uitlaat vanaf de turbo tot onder de auto, de downpipe. Die houd met een originele katalysator een hoop geluid en vermogen tegen. Sinds een paar jaar zit er bij sommige auto’s ook een OPF filter in (2e katalysator), ook deze houd een hoop geluid tegen. Lees hier wat deze filter doet en wat de voordelen zijn om hem te verwijderen. Daarom wordt er vaak voor gekozen om de downpipe te vervangen voor de toename in geluid maar het belangrijkste het vermogen. Een custom made downpipe van ons bied daarom de volgende pluspunten

 • Geluids winst (helemaal i.c.m een custom catback systeem)
 • Vermogens winst (helemaal i.c.m een stage 2 tune)
 • Gemaakt van RVS dus roest niet

In de meeste gevallen plaatsen we er een 200 cells sportkatalysator tussen, zo komt jouw auto straks met zijn nieuwe downpipe gewoon door de APK zonder problemen. Maar kan jij volop genieten van het extra geluid en vermogen! Informeer naar de mogelijkheden voor jouw auto.

 

Custom made catbacksysteem

De rest van de uitlaat tot achter vanaf de downpipe gezien, ookwel een catback systeem genoemd. Hier zijn heel veel mogelijkheden om zo je eigen custom systeem en geluid te laten creëren. Van een ‘vast’ sportief geluid tot een regelbaar systeem met kleppendempers. Te bedienen met een afstandsbediening. Van een enkele look naar dubbel (siertips links en rechts). GTI of R look, 35i of M look. Alles is mogelijk. Voor ieder type en merk. Altijd gemaakt van RVS en netjes TIG gelast. De voordelen van een custom made RVS catback uitlaatsysteem:

 • Alles is te maken naar je eigen wensen
 • Zeer grote toename in geluid (hoe luid als jijzelf het wilt)
 • Looks veranderen 
 • Een regelbaar geluid d.m.v een afstandsbediening
 • Gemaakt van RVS roest niet
 • Diameter vergroten voor een beter geluid en maximaal vermogen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw auto? Stuur ons een mailtje met jouw wensen, dan ontvang je van ons wat er mogelijk is! 

 

Het maximale eruit halen?

Wil jij met een stock motor het maximale vermogen en geluid eruit halen? Dan raden wij het volgende aan:

 • Custom RVS Downpipe
 • Custom RVS Catbacksysteem
 • Upgraded AirIntake kit
 • Verbeterde Bobines/bougies
 • Stage 2 tuning

Informeer naar de mogelijkheden voor jouw auto! Wil je nog verder gaan? Denk aan een turbo en intercooler upgrade etc. Ook dit is mogelijk.

 

Dáárom Autoservice
hopman


U bespaart tijd

Wij doen uw onderhoud
én reparaties

Alles gaat via persoonlijk contact

Dit zeggen onze klanten over ons

 
Chat Icon Instagram Chat Icon Whatsapp