APK Oosterhout

APK omgeving Oosterhout

Als u uw auto APK wilt laten keuren omgeving Oosterhout bent u bij Autoservice Hopman aan het juiste adres. Deze Algemene Periodieke Keuring keert jaarlijks terug en is verplicht als u met uw auto deel wilt nemen aan het verkeer. Gelukkig helpen we u daar graag bij. Onze erkende APK keurmeesters controleren uw auto daarbij op een aantal verplichte onderdelen.

Indien noodzakelijk kunnen we tevens diverse reparaties uitvoeren welke ervoor zorgen dat uw auto door de keuring komt. Ook voor auto onderhoud bent u bij Autoservice Hopman in Oosterhout van harte welkom. De APK van uw auto bestaat uit een keuring en controle van diverse onderdelen. Een belangrijk element hierbij zijn de banden. Deze worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen en het profiel.

Het profiel van de banden moet ten tijde van de keuring ten minste 1,6 millimeter zijn. Daarnaast moet ook de bandenspanning in orde zijn en worden de wiellagers gecontroleerd. Tijdens de APK bij Autoservice Hopman in Oosterhout wordt er tevens naar de staat van de uitlaat gekeken. Deze moet correct aan de auto gemonteerd zijn en mag niet lekken. Ook de roetuitstoot moet binnen de norm blijven. Bij auto’s met een bouwjaar vanaf 2005 wordt zelfs het motormanagement via de computer uitgelezen.

Auto APK laten keuren in Oosterhout

Als u uw auto APK wilt laten keuren bij onze garage in Oosterhout, worden ook de gordels nagekeken op defecten en slijtage. Hierbij kunt u denken aan scheuren of andere beschadigingen. Ook de sluiting en het blokkeersysteem van de gordels moeten zowel voor als achterin aan de eisen voldoen. Nog een belangrijk onderdeel van de APK is de carrosserie.

Deze wordt nagekeken op eventuele roestvorming op essentiële onderdelen. De motorkapafsluiting en de vloer zijn daarbij belangrijk. Natuurlijk moeten ook de remmen van de auto gecontroleerd worden op remdruk. Deze moet aan beide zijden gelijk zijn. Daarnaast komt ook de verlichting van het voertuig aan bod. Deze moeten aan de wettelijke verplichtingen kunnen doeldoen en juist afgesteld zijn. Ook de wielophanging en de stuurinrichting worden aan een inspectie onderworpen.

APK Oosterhout

Er mag geen speling zijn op het stuur en de ophanging van het wiel mag geen roest vertonen. Als laatste komt het zicht, geluid en vergrendeling aan de beurt. De voorruit moet vrij van beschadigingen zijn en goed zicht kunnen verschaffen. De ruitenwissers moeten werken en de claxon mag maar 1 toonsoort hebben. Voor APK of auto reparatie bent u in onze garage in Oosterhout aan het juiste adres. Ook voor chiptuning in Oosterhout staan we graag voor u klaar.

Menu